Mange af os bevæger os sjældent ud uden musik i ørerne. Men den vane kan være farlig - meget farlig endda. Det kan Maria fra København skrive under på.

Maria var en dag ude at løbe på Nørrebro i København, og havde musik i ørerne.

"Jeg hørte "Don't stop me now" med Queen, og var sådan rigtig "wow" det her er fedt," fortæller hun til Station 2.

Men løbeturen tog på få sekunder en uventet drejning. Et overvågningskamera på en nærliggende bygning, filmede de dramatiske minutter i Marias liv.

På optagelserne ser man Maria løbe ud på vejen, hvor der kommer en bil, som rammer den løbende Maria.

Kunne ikke fornemme bilen
Billisten har forklaret, at han blev blændet af solen, og så derfor ikke Maria, før hun ramte hans bil. Men musikken var også en af grundene til at det gik så galt:

"Det, at jeg kommer løbende ud med høj musik i ørerne, er en af grundene til at ulykken skete. Jeg kunne ikke fornemme, hvor meget fart billisten havde på, og jeg kunne overhovedet ikke fortolke bilens lyd og finde ud af, hvor hårdt han ville ramme mig," siger Maria.

Maria brækkede knogler flere steder på kroppen og fik åbent kraniebrud.

Ukendt antal musik-ulykker
Rigtigt mange cyklister og løbere har ligesom Maria Skinbjerg musik i ørerne, når de færdes i trafikken. Hvor mange der hvert år kommer til skade eller bliver dræbt i trafikken på grund af det, er der ikke noget overblik over herhjemme. Der er heller ikke lavet forsøg, hvor man tester cyklisters hørelse med musik i ørerne.

Station 2 satte sig derfor for at finde ud af hvor meget eller hvor lidt cyklister egentlig kan høre med hovedtelefoner på.

Ved hjælp af en dukke, målte Station 2, hvor højt cyklisterne i Aalborgs gader egentlig lytter til musik. En af cyklisterne hørte musik på næsten 90 db - hvilket svarer til lyden af en benzindrevet plæneklipper.

Efter den første test blev testpersonerne inviteret til at lytte til lyde på samme niveau, som trafikken i et lyd-laboratorium i Aalborg. I laboratoriet er der to højtalere der afspiller generel trafikstøj. I de 8 øvrige højtalere vil vi på skift afspille advarselslyde, for at tjekke cyklisternes hørelse.

I aften kan du høre Marias historie i TV 2s kriminalmagasin Station 2. Her kan du også møde et forældrepar, som mistede deres 14-årige datter, da hun med høj musik i ørerne blev ramt af et tog. I programmet kan du også se, hvordan testen af cyklisternes hørelse faldt ud. Se Station 2 klokken 20.50.