Se TV 2 Nyhedernes indslag om, hvordan rejerne kommer fra vand til bord

Tv2.dk har fået denne opskrift på rejebisque af kokken Jeff Scott Foster, som driver 'Restaurant 5' i Svendborg.

Fjordrejer Bisque a la "HR"

Brug:

1 kilo fjordrejeskaller

2 spsk. raps olie

1 løg hakket

1 porre snittet

2 spsk. tomat koncentrat

2 dl. lys kalvefond

1 dl. kyllingefond

3 dl. fiskefond

½ dl. hvidvin

4 spsk. Aqua Vitae Sydfyn "Krondild"

1 laurbærblad

1 kvist timian

1 fed hvidløg hakket

5 dl. piskefløde

I en varm gryde svitses skallerne kraftigt i olien.

Tilsæt 3 spiseskefulde "krondild"-brændevin og flambér.

De øvrige ingredienser - undtagen fløde - tilsættes og det koger i 10-12 minutter.

Suppen passerer gennem en sigte og koges igen til den er reduceret til det halve.

Fløden hældes i suppen og koges igennem.

Suppen smages til med salt, peber, sukker, citronsaft og evt. resten af brændevinen