Benene går ikke helt så hurtigt længere, men han taler fortsat gerne om politik.

Danmarks tidligere statsminister og formand for Socialdemokraterne Anker Jørgensen fejrede fredag sin 90 års fødselsdag i højt humør.

På plejecenter Langgadehus i Valby vest for København modtog han veloplagt sine mange gæster, som blandt andet inkluderede partifæller som Folketingets formand Mogens Løkketoft, S­ordfører Henrik Sass Larsen, Københavns Overborgmester Frank Jensen og tidligere Aarhus­borgmester og indenrigsminister Thorkild Simonsen.

Glad fødselar
Og receptionens midtpunkt var tilsyneladende beæret over det flotte fremmøde:

"Jeg håber, at det er udtryk for, at man har været med i noget, der er godt - noget medmenneskeligt godt," forklarede fødselaren, som også havde overskud til at forholde sig til det socialdemokratiske projekt:

"Samlet har vi været med til at præge hele udviklingen. Men der er stadig meget, der mangler, og det ordner vi i morgen."

Anker Jørgensen, som afsluttede sin skolegang efter 7. klasse og herefter arbejdede som arbejdsdreng og lagerarbejder, blev første gang statsminister i 1972, da den daværende statsminister Jens Otto Krag stoppede sin politiske karriere dagen efter folkeafstemningen om EF.

Han dannede siden fire regeringer i perioden 1975­1982 og bedste valgresultat blev opnået i 1979, da Socialdemokraterne fik 38,3 procent af stemmerne.

I 1982 måtte han overgive magten til den konservative Poul Schlüter, og efter to valgnederlag i 1984 og 87 overlod han partiets formandspost til Svend Auken.