Der er nu hjælp på vej til de mange personer, der med Bodil oplevede oversvømmelser. Stormrådet har i dag afgjort, at stormflodsområdet i den vestlige del af Limfjorden er større end det område, der tidligere blev afgrænset.

Det betyder, at flere mennesker i Struer-området får alligevel mulighed for at få erstatning. I første omgang var Struer nemlig ikke en del af det område, som, Stormrådet vurderede, var ramt af stormfloden, og derfor kunne mange personer altså ikke erstatning på trods af massive vandskader.

- Det betyder, at forsikringsselskaberne nu også kan behandle sager fra disse tilføjede områder og vurdere, om der skal udbetales erstatning i henhold til stormflodsloven, siger Karen Westerbye-Juhl, formand for Stormrådet.

Stormrådets beslutning bygger på en ny vurdering af området i den vestlige del af Limfjorden fra Kystdirektoratet.

I alt råder stormflodspuljen i øjeblikket over 300 millioner kroner, og slår de penge ikke til, har stormrådet mulighed for at låne yderligere 200 millioner kroner af staten.